کد اقتصادی چیست

کد اقتصادی چیست؟

برای هر کسی که وارد حوزه فعالیت‌های اقتصادی می‌شود، ضروری است که اصول قانون کار را به خوبی بشناسد. همچنین تمام مراحل قانونی راه‌اندازی و پیشبرد یک کسب و کار را از نزدیک دنبال کند تا در آینده با دشواری روبرو نشود. یکی از مهم‌ترین مراحل در این باره، دریافت کد اقتصادی است. کد اقتصادی یا همان شماره اقتصادی، یک شماره ۱۲ رقمی منحصربه‌فرد است که از سال ۱۳۷۵ تا به امروز به هر واحد اقتصادی اختصاص داده می‌شود.

این شماره توسط سازمان امور مالیاتی به اشخاص حقوقی و صاحبان کسب و کارها که زیرمجموعه قوانین مالیات مستقیم هستند، اعطا می‌شود. صاحبان کسب و کارها باید برای هر واحد شغلی یا هر محل فعالیت، یک کد دریافت نمایند. با دریافت این کد، سازمان مالیات قادر است هر یک از واحدهای اقتصادی را با این شماره تشخیص دهد.

برای دریافت راهنمایی در این زمینه و سایر اطلاعت لازم در مورد خدمات مالیاتی با موسسه مالیاتی پارس حسابان تماس بگیرید.

چه کسانی باید کد اقتصادی دریافت کنند؟

تمام اشخاص مالیاتی، یعنی کسانی که موظف به پرداخت مالیات هستند، باید دارای کد اقتصادی باشند. این به این معنی است که تمام شرکت‌ها، افراد حقیقی یا حقوقی که به نحوی به فعالیت اقتصادی و تجاری می‌پردازند، موظف به دریافت این هستند. به عبارت دیگر، تمام شرکت‌ها که خدمات ارائه می‌دهند یا کالاها را تولید، مونتاژ، توزیع یا پخش می‌کنند باید همراه با ثبت شرکت، کد اقتصادی نیز دریافت نمایند. همچنین، تمام اشخاصی که برای انجام فعالیت‌های خود در یک مکان خاص، جواز کسب و پروانه فعالیت دارند نیز باید برای بدست آوردن این کد اقدام نمایند.

موارد استفاده کد اقتصادی_

برای چه کسانی لازم نیست کد اقتصادی دریافت کنند؟

در قانون برای افرادی که ملزم به دریافت کد اقتصادی نیستند، مواردی ذکر شده است. مورد اول مساجد، حسینیه‌ها و تکیه‌ها هستند. مورد دوم افرادی می باشند که در زمینه‌های فرهنگی، هنری و ادبی مشغول به فعالیت هستند. برای مثال می‌توان از نقاشان، خطاطان، نویسندگان و مترجمان نام برد.

مورد سوم پیمانکارانی هستند که ارزش قراردادهای سالیانه آن‌ها کمتر از ۵۰ میلیون ریال است. به جز این‌ها، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، و افرادی که در زمینه‌های تحقیقاتی و مشاوره فنی فعالیت می‌کنند نیز ملزم به دریافت کد اقتصادی نیستند. در نهایت، نظام‌های صنفی و اتحادیه‌های مجاز، مشمول دریافت این کد نمی باشند.

موارد کاربرد کد اقتصادی:

برای دریافت کارت بازرگانی، حتما باید دارای کد اقتصادی باشید. بنابراین، افرادی که قصد دارند درخواست کارت بازرگانی دهند، باید ابتدا شماره اقتصادی خود را دریافت کنند. همچنین بتوانید با استفاده از این کد، در مناقصه‌ها و مزایده‌های دولتی و خصوصی شرکت کنید. بدون داشتن این کد، شرکت‌ها و پیمانکارها قادر به شرکت در مناقصه‌ها و مزایده‌های خصوصی یا دولتی نیستند.

مجموعه فعالیت‌هایی که برای رسمیت شناخته شدن به کد اقتصادی نیاز دارند، بسیار گسترده هستند. به منظور صدور تمامی فاکتورهای رسمی، نیاز به داشتن این کد است. فاکتورهایی که فاقد این کد هستند، بطور قانونی مورد تعریف قرار نخواهند گرفت. همچنین برای برقراری قراردادها با شرکت‌های دولتی یا خصوصی، لازم است که این کد را داشته باشید.

حتی برای باز کردن حساب‌های بانکی برای شرکت‌ها، نیاز به داشتن این کد خواهید داشت. بنابراین، جهت اطمینان از رسمیت و قانونی بودن فعالیت‌های اقتصادی خود، حتما باید برای دریافت این کد اقدام کنید.

 

چگونه کد اقتصادی را دریافت کنیم؟

اگر به تازگی شرکتی را تأسیس کرده‌اید، حداکثر تا دو ماه پس از ثبت شرکت، باید برای تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت این کد اقدام کنید. در غیر این صورت، ممکن است نیاز به پرداخت جریمه تأخیری باشد. این کد دارای ۱۲ رقم است و با عدد ۴ شروع می‌شود. برای دریافت این کد باید مراحل زیر را انجام دهید.

برای دریافت این کد، ابتدا باید مدارک مورد نیاز را جمع آوری کنید و به قسمت تشکیل پرونده در ادارات مالیاتی و قسمت مستغلات اداره مالیاتی تحویل دهید. این مدارک شامل موارد زیر است:

  1. کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی تمام شرکا و سهام‌داران
  2. گواهی امضای الکترونیک دارندگان حق امضای مجاز شرکت خطاب به اداره مالیاتی
  3. یک نسخه تکمیل شده از دفترچه تقاضای اخذ کد اقتصادی مودیان حقوقی
  4. کپی برابر اصل اجاره‌نامه محل شرکت که کد رهگیری و هولوگرام داشته باشد و مستأجر باید شرکت باشد
  5. کپی برابر اصل تمام مدارک ثبتی شرکت شامل اساس‌نامه، شرکت‌نامه، تقاضانامه، صورت‌جلسه مجمع عمومی مؤسسین شرکت، صورت‌جلسه هیئت مدیره شرکت، روزنامه رسمی ثبت شرکت و روزنامه رسمی ثبت تغییرات شرکت.

لطفا با دقت مدارک خود را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که همه اطلاعات به درستی و به صورت کامل ارائه شده‌اند قبل از تحویل دادن آنها به ادارات مالیاتی.

توجه داشته باشید که باید به اداره مالیات مربوط به محل شرکت خود مراجعه کنید. در این مرحله حتماً باید یکی از دارندگان امضا مجاز شرکت در اداره مالیات حضور داشته باشد. پس از تشکیل پرونده خود در اداره مالیات و قسمت مستغلات، باید در نوبت بازدید حضور داشته باشید. یک کارشناس برای بررسی اصولی و واقعیت شرکت شما به صورت سرزده از آن بازدید می‌کند و گزارش بازدید خود را تهیه می‌کند. در پایان، اداره مستغلات نامه‌ای مکتوب ارائه می‌دهد و اعلام می‌کند که درخواست شما تایید شده است. در این مرحله می‌توانید کد اقتصادی خود را دریافت کنید.

دریافت کد اقتصادی

کد اقتصادی 16 رقمی چیست؟

در گذشته یک مسئله، کد  12 رقمی و ضروری در سیستم مالیاتی وجود داشت. اما با توجه به مشکلاتی که در این سیستم به وجود آمد، تصمیم به ایجاد کد 16 رقمی گرفته شد. این کد، با ۱۶ رقم شناسایی می‌شود. برای انجام تمامی فعالیت‌های مرتبط با امور مالی و اقتصادی الزامی است و باید از سازمان مالیاتی مربوطه دریافت شود.

همه اشخاص حقیقی و حقوقی برای انجام معاملات تجاری مانند واردات و صادرات نیاز به این کد دارند و در صورت درخواست برای دریافت کارت بازرگانی، حتما این کد باید ارائه شود. برای دریافت کد اقتصادی 16 رقمی، لازم است پرونده مالیاتی شرکت خود را در واحد مالیاتی مربوطه تهیه و ارائه کنید.

کد اقتصادی چطور باطل می‌شود؟

بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم، کد اقتصادی یک شخص حقیقی در این توضیحات که ذکر شده، باطل می‌شود:

– اگر فرد حقیقی اعلام کند که او فعالیت اقتصادی خود را متوقف کرده است.

– اگر فرد حقیقی وفات کند.

– اگر یک شخص حقوقی مانند یک شرکت به انحلال برسد و پس از تسویه حساب و لغو مجوز فعالیت، این کد هر گونه اعتباری را از دست بدهد.

– اگر مراجع قضایی حکمی صادر کنند که منجر به لغو شماره اقتصادی شود.

کد اقتصادی

سخن پایانی

دریافت کد اقتصادی برای تمامی شرکت‌های اقتصادی بسیار حیاتی است و تمامی فعالیت‌های آنها به وجود این کد وابسته است. در صورت عدم دنبال کردن دریافت این کد، تمامی تراکنش‌های مالی آنها اعتبار قانونی نخواهد داشت و بسیاری از فعالیت‌های مالی نیز انجام نخواهد شد.

بنابراین، صاحبان شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی باید حداکثر دو ماه پس از آغاز فعالیت موسسه خود اقدامات لازم برای دریافت این کد را انجام دهند و در دریافت آن تاخیر نکنند تا از بروز مشکلات مالی جلوگیری شود. این شرکت‌ها می‌توانند برای مشاوره یا انجام مراحل قانونی دریافت این کد 16 رقمی از موسسات خدمات مالی کمک بگیرند.

موسسه خدمات مالی پارس حسابان اطلس ماندگار با سال‌ها تجربه در این زمینه و با داشتن کارشناسان متعهد می‌تواند به عنوان مشاور معتبر و متخصص در مورد اخذ کد اقتصادی و سایر خدمات مالی مرتبط با شرکت‌ها به کارفرمایان محترم خدمات ارزشمندی ارائه دهد.

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *