جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی

جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی

جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی: مودیان مالیاتی بایستی در زمان مقرر، نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی مطابق با قوانین سازمان امور مالیاتی کشور اقدام نمایند. درصورتی ‌که اظهارنامه در زمان موعد انجام نشود، متخلفین این قانون شامل جریمه‌های سنگینی خواهند شد. برخی از مودیان بخاطر آگاهی نداشتن از مهلت ارسال اظهارنامه، و عدم آگاهی از جریمه عدم ارسال اظهارنامه عملکرد، نسبت به وظایف خود کوتاهی می‌کنند.

مودیان مالیاتی می توانند از طریق مشاوره با کارشناسان شرکت حسابداری پارس حسابان، تمامی سوالات خود را مطرح نمایند. شرکت ما با سابقه درخشان فعالیت امور مالیاتی اکثرموسسات و سازمان ها، ارائه دهنده انواع خدمات حسابداری، سامانه مودیان مالیاتی و اظهارنامه عملکرد میباشد.

جرایم مالیاتی

منظور از اظهارنامه عملکرد چیست؟

اظهارنامه عملکرد یک فرم تهیه شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور است که مودیان مالیاتی باید هر ساله اطلاعات دارایی و درآمد خود را از طریق آن به اداره مالیات اعلام کنند. این فرم شامل اطلاعاتی مانند درآمد، هزینه‌ها، سرمایه، بدهی‌ها و سایر اطلاعات مالی است.

درباره تشویقات و جرایم مالیاتی در باب 4 و فصل هفت قانون مالیات های مستقیم ، اطلاعاتی برای آگاهی مودیان قرار گرفته است. مطابق مفاد این قانون، مودیان مالیاتی مکلف به ارسال اظهارنامه مالیاتی می باشند.

        ارسال اظهارنامه توسط مودیان ، تکلیف قانونی بسیار مهمی است،  برای تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی.

اظهارنامه مالیاتی

مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی تا چه زمانی است؟

مهلت اظهارنامه مالیاتی برای شخص حقیقی یا حقوقی الزامی است و باید در پایان سال مالیاتی یا چهار ماه بعد از پایان سال مالی مطابق با اساس نامه شرکتها ارسال گردد. اشخاص حقیقی تا ۳۱ خرداد ماه هر سال مالیاتی و اشخاص حقوقی، در‌صورتی‌که پایان سال مالی آن‌ها اسفند باشد، تا پایان ۳۱ تیرماه برای ارسال اظهارنامه مالیاتی مهلت دارند.

در برخی موارد، مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی تا یک تاریخ خاص تمدید می‌شود. به عنوان مثال، در سال 1400، مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی برای صاحبان مشاغل تا 15 تیرماه تمدید شد . در صورتی که مودیان در زمانهای مقرر شده اقدام به تهیه و تنظیم و ارائه اظهارنامه مالیاتی ننمایند، تا ۳۰ درصد مبلغ مالیات پرداخت نشده مشمول جریمه شده و این جریمه غیر قابل بخشش است.

در واقع، پرداخت مالیات، منطبق با ارسال اظهارنامه مالیاتی است. اگر اشخاص حقوقی بنا به هر دلیلی، در موعد مقرر، اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم نکنند و کد رهگیری حقیقی را نگرفته باشند، شامل جریمه غیر قابل بخشودگی 30 درصدی خواهند شد. برای مودیان حقیقی،این جریمه معادل ۱۰ درصد مالیات متعلق به خود می باشد.

لازم به ذکر است، حکم این ماده شامل تمامی درآمد هایی که کتمان می شود و گزارش درآمد ها و معاملاتی، در اظهارنامه الکترونیکی ثبت نمی شود و یا هزینه های غیر واقعی مستند به فاکتور های صوری توسط مودی ذکر می شود.

منظور از اظهارنامه عملکرد چیست؟

ماده ۲۲۶ قانون مالیات های مستقیم درباره جرایم مالیاتی

این ماده بیان کننده این است که عدم ارسال اظهارنامه در زمان مقرر از طرف اشخاص حقیقی یا حقوقی که مکلف به  ارسال این گزارش هستند، باعث عدم رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان نمی شود .

در تبصره ماده دویست و بیست و شش قانون مالیات های مستقیم به مودی مالیاتی که هر دلیلی، در اظهارنامه یا ترازنامه تسلیمی از لحاظ محاسبه، اشتباهی رخ داده باشد، اجازه داده می شود تا با ارائه مدارک معتبر و مستندات، ظرف ۱مدت ماه نسبت به رفع نواقص از آخرین تاریخ انقضای تسلیم اظهارنامه، اقدام و تغییرات و اصلاحیات اظهارنامه به کارشناسان پرونده خود تسلیم کنند و رسید دریافت کنند.

این نکته حائز اهمیت است که، در چنین حالتی، تاریخ تسلیم اظهارنامه، تاریخ تسلیم اظهارنامه اولی است و نه اظهارنامه اصلاح شده.

جرایم سنگین مالیاتی قانون اساسی

مطابق با ماده 201 مندرج در قانون مالیات های مستقیم هر گونه فرارمالیاتی، بعنوان جرم شناخته شده و کیفری از جریمه تا حبس را شامل می شوند. مطابق این قانون اگر مودی به قصد فرار از پرداخت مالیات، صورت حساب صورت سود و زیان و ترازنامه، را طی سه سال متوالی به زیربط تسلیم نکند بعنوان مجرم شناخته می شود. مجازات این تخلفات از 3 ماه حبس تعزیری شروع شده و تا یک سال اداه داشته باشد.

جریمه عدم ارسال اظهارنامه عملکرد

آیا جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده قابل بخشش می باشد؟

اهمیت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در کشور به مرور زمان افزایش یافته است و قوانین مالیاتی با سخت‌گیری بیشتری برای جرائم مالیاتی هماهنگ شده‌اند. بنابراین، افرادی که در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال نکنند، با جریمه نقدی روبرو خواهند شد. متأسفانه بخشودگی در مورد جرایم مالیاتی وارداتی و ارزش افزوده ممکن نیست و لازم است به جدیت به این مسئله توجه کنید. همچنین، هرچه تأخیر بیشتری در پرداخت جریمه رخ دهد، میزان آن به صورت ماهانه افزایش خواهد یافت.

سنگین ترین جرایم متعلق مالیات به بر ارزش افزوده

بین تمامی قوانین مالیاتی، اجرا نکردن مالیات بر ارزش افزوده ، جزء سنگین ترین جرایم مربوطه می باشند. عدم توجه به قوانین مالیات بر ارزش افزوده اشخاص حقیقی و حقوقی را دچار مشکلات زیادی می کند که یکی از مهم ترین آنها پرداخت جرایم سنگین مالیاتی است.

جریمه ارائه ندادن و عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی:

همانطور که گفته شد، مطابق ماده 23 قانون مالیات برارزش افزوده مودیان مالیاتی موظف می باشند در هر دوره مالیاتی (معمولاً پایان هر فصل) طبق نمونه های درخواستی از سازمان امور مالیاتی حداکثر ظرف 15 روز از تاریخ پایان هر دوره اظهارنامه را ارائه دهند. خوب است بدانید در صورتی که اظهارنامه ارائه شده از سوی اشخاص حقیقی یا حقوقی نیاز به اصلاح داشته باشد تا 30 روز پس از پایان تاریخ اظهارنامه مجاز به اصلاحات وارده است.

سرباز زدن از ارائه اظهارنامه مالیاتی نه تنها مودیان را از بخشودگی و معافیت های مالیاتی محروم می کند بلکه به موجب قانون مشمول پرداخت جریمه ای معادل 2 درصد در ماه برای پرداخت نکردن مالیات به اضافه زمان تاخیر می شود.

خوب است بدانید میزان جریمه برای اشخاص حقیقی 10 درصد مالیات تعلق گرفته و برای اشخاص حقوقی 30 درصد مالیات تعلق گرفته است.

 نمی‌توان یک مبلغ ثابت را به عنوان جریمه عدم تسلیم اظهارنامه تعیین کرد. مبلغ معمولاً به صورت درصد از درآمد مودی محاسبه شده و به مودی اعلام می‌شود.

جرایم سنگین مالیاتی قانون اساسی

آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی مشاغل ۱۴۰۲


برای اشخاص حقیقی، مهلت ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی معمولاً تا ۳۱ خرداد ماه هر سال است. در صورت تغییرات در سال ۱۴۰۲، اطلاعات مربوط به زمان ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی در متن مقاله اعلام خواهد شد. برای اشخاص حقوقی که پایان سال مالی آنها در اسفند ماه است، زمان ارسال و پرکردن اظهارنامه مالیاتی تا پایان ماه تیر می‌باشد.

اگرچه زمان مشخص شده برای ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی به عنوان معیار تعیین می‌شود، اما در صورت تغییرات و تفاوت در سال مالی شرکت و سال مالی اداره مالیات، مراجعه به اساسنامه شرکت الزامی است. اشخاص حقوقی تا پایان مهلت مربوطه فرصت دارند تا اظهارنامه مالیاتی خود را به اداره مالیات ارائه دهند و همچنین تأکید می‌شود که عدم رعایت مهلت ممکن است موجب پرداخت جریمه و اقدامات قانونی گردد.

ممنوع الخروجی با جریمه مالیاتی

در بسیاری از موارد، مودیان از این سوال برای خود مطرح می‌کنند که در چه شرایطی مودی با جریمه مالیاتی ممنوع الخروج می‌شود؟ باید بدانید که طبق ماده 220 قانون مالیات‌های مستقیم، زمانی که جریمه‌های مالیاتی مودی از یک حد ثابت بیشتر باشد، او ممکن است ممنوع‌الخروج شود و امکان ترک کشور را نداشته باشد.

خدمات اظهارنامه مالیاتی در کرج

شرکت حسابداری مالیاتی پارس حسابان، به همراه تیم متخصص و با تجربه و کارشناسان حسابداری آماده ارائه مشاوره رایگان تلفنی و انجام تمامی خدمات امور مالیاتی در کرج و تهران می باشند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

شرکت حسابداری در کرج 09129153507

شرکت حسابداری در کرج 09373706567

  026-34251626

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *