دادرسی مالیاتی چیست؟

دادرسی مالیاتی چیست؟

دادرسی مالیاتی چیست؟

از آنجا که مالیات در کسب و کارها و محصولات و خدمات مختلف به عنوان یک نکته مهم و پررنگ تلقی می‌شود، هر فرد در هر صنفی باید خودش را برای پرداخت این مالیات، به اداره دارایی آماده کند. اما به دلیل اینکه احتمالاً تمام افراد با مراحل رسیدگی مالیاتی آشنایی کامل ندارند، ما در این مقاله، که برای شرکت پارس حسابان است و یکی از بهترین شرکت های  حسابداری در کرج محسوب میشود،  قصد داریم مراحل رسیدگی مالیاتی و روش‌های اعتراض به این مراحل و تمام آنچه که مرتبط با این موضوع مهم حسابداری است، اختصاص داده‌ایم . همچنین موسسه ما تمام خدمات مالی و مالیاتی ، تمامی عمور حسابداری با بهترین وکیل ها ، در اختیار شما میگذارد.

تعریف دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی به عنوان یک راه قانونی در دسترس مودیان است، که امکان اعتراض به رای صادرشده توسط ممیزان امور مالی را فراهم می‌کند. این فرصت برای افراد و شرکت‌ها فراهم می‌آید ، تا نه تنها در مورد میزان مالیات اعمال شده بلکه نحوه اخذ آن نیز نگرانی‌های خود را بیان کنند. با شروع رسیدگی به این موضوع ، مودیان می‌توانند، مسائل مختلفی را مورد بررسی قرار دهند، از جمله مالیات بیش از حد،ارزیابی‌های نادرست، رفتار ناعادلانه، یا روش‌های نامناسب وصول مالیات.

تعریف دادرسی مالیاتی

هدف از دادرسی مالیاتی چیست ؟

در فرایند دادرسی مالیاتی، تمایل دارید قیمت ابتدایی مشخص  شده توسط ممیز اداره مالیات را کاهش دهید. به طور دقیق‌تر، این نوع دادرسی برای جلوگیری از تحمیل هزینه‌های غیر منطقی و ناعادلانه به کسب‌وکار صورت می‌گیرد و این اقدام می‌تواند به عنوان یک راه برای حفظ منابع مالی کسب‌وکار مورد استفاده قرار بگیرد.

دادرسی مالیاتی توسط چه کسی انجام میشود؟

دادرسی مالیاتی یک گزارشی است که امکان همکاری در آن، به‌وسیله خود افراد حقیقی یا حقوقی و یا از طریق مشاوران(وکلای مالیاتی) وجود دارد. اما در این  حوزه دادرسی، آن‌ها باید با تسلط بر امور مالی و مسائل حقوقی، تلاش کنند تا میزان عوارض تعیین شده را به حداقل برسانند.مشاوران مالیاتی که در فرآیند دادرسی مالیاتی فعالیت می‌کنند، باید دارای تجربه کافی دراین زمینه باشند ،تا قادر باشند به خوبی ،این وظیفه را انجام دهند. همچنین، ضروری است که این افراد با قوانین و بخش‌نامه‌های جدید آشنا باشند و از آیین‌نامه‌های مالیاتی و استانداردهای سازمان حسابرسی آگاهی کافی داشته باشند.با توجه به تجربه فراوان و تسلط متخصصان مشاورتن ما در این حوزه، پیشنهاد ما برای رسیدگی به مراحل دادرسی مالیاتی استفاده از خدمات موسسه ما در کرج است .

دادرسی مالیاتی چه زمانی باید انجام شود ؟

باید بدانید که هرگونه دادرسی به معنی اعلام اعتراض نسبت به یک موضوع است، و قطعی است که امور مالیاتی هم از این امر معاف نیستند. پس کاملا بروز اعتراض نسبت به پرونده‌های مالیاتی، می‌توانید برای دادرسی مورد نظر خود عمل کنید. بعد از بروز هر گونه اعتراض نسبت به دادرسی صورت گرفته، می‌توانید نظر و اعتراض خود را،  ظرف مدت ۲۰ روز به مراجع مربوطه اعلام کنید.

مراحل دادرسی مالیاتی

مراحل دادرسی مالیاتی چیست ؟

دادرسی مالیاتی به  دسته ای  از فعالیت ها اطلاق می‌شود، که مودیان برای حل اختلافات مالیاتی خود با مرکز عوارض اقدام می‌کنند. این گزارش  شامل مراحل مختلفی است که در هر مرحله، پرونده مودی توسط یک مرجع مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در پایان، رای صادر شده از سوی مرجع مورد بررسی، قطعی و لازم‌ جرا خواهد بود.

  • دادرسی اداری، اداره امور مالی
  • هیئت بدوی حل اختلاف مالیاتی
  • شورای عالی مالیاتی
  • هئیت وزارت اقتصاد و دارایی
  • دیوان عدالت اداری

مرحله اول : رسیدگی مالیاتی

در واقع، اولین مرحله دادرسی مالیاتی، رسیدگی به شکایت مودی توسط اداره امور مالیاتی است. در این مرحله، مودی و اداره امور مذاکره‌ای برگزار می‌کنند. هر مودی طبق قوانین مربوطه از تاریخ ابلاغ، ۳۰ روز فرصت دارد تا مدارک مربوط به خود را به اداره امور مالیاتی ارسال کرده و درخواست تعدیل در مالیات خود را ارائه دهد. پس از آن، این اداره نیز به مدت ۳۰ روز فرصت دارد تا به شکایت مودی پاسخ دهد. بیشتر پرونده‌های کوچک در این مرحله به نتیجه می‌رسند. اداره امور مالیاتی مراتب را در برگ تشخیص ثبت نموده و به امضای رئیس اداره می‌رساند. در صورتی که اداره امور مالیاتی اعتراض را پذیرفته یا به توافق با مودی نرسیده باشد، مراتب درخواست مودی در برگ تشخیص ثبت شده و به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده می‌شود.

مرحله دوم:دادرسی مالیاتی؛ هیئت حل اختلاف مالیاتی

مرحله بعدی در رسیدگی مالیاتی، همانطور که پیش از این ذکر شده، هیئت حل اختلاف مالیاتی است. در این مرحله، هیئت باید تشکیل شده و به مودی ابلاغ شود. این هیئت متشکل از سه نفر است: یک قاضی، یک نماینده امور مالیاتی و یک نماینده اتحادیه که به نمایندگی از مودی حضور دارد. در این مرحله، پرونده مالیاتی مودی مورد بررسی قرار می‌گیرد و بر اساس آن، رای صادر می‌شود. اگر مودی با رای صادر شده از هیئت حل اختلاف مالیاتی موافقت کند، برگ قطعی که از هیئت حل اختلاف صادر شده است، به عنوان ملاک پرداخت مالیات مورد نظر مودی قرار می‌گیرد و پرونده به پایان می‌رسد. اما اگر مودی با رای صادر شده موافقت نکند، او می‌تواند تا ۳۰ روز پس از ابلاغ نتیجه اعتراض کند.

در این مرحله، اداره امور مالیاتی همچنین می‌تواند شکایت خود را ثبت کرده و به شورای عالی مالیاتی ارجاع دهد.

هدف دادرسی مالیاتی

مرحله سوم:شورای عالی مالیات ۳۰ روز پس از ابلاغ

در صورتی که مودی اعتراض کند ، به رای صادر شده در مرحله قبل، پرونده به شورای عالی مالیاتی ارجاع داده می‌شود. در این مرحله، پرونده تشریفات قانونی خود را بدون در نظر داشتن ماهیت پرونده انجام می‌دهد و شورا رای صادره را رد یا تایید می‌کند. اگر رای رد شود، پرونده به مرحله بعدی بازمی‌گردد و فرآیند از ابتدا با هیئت حل اختلاف دیگری ادامه می‌یابد. اما اگر رای صادر شده تایید شود، مودی می‌تواند شکایت خود را به مرحله بعدی، یعنی هیئت سه نفره وزارت اقتصاد، ارجاع دهد.

مرحله چهارم:  هیئت وزارت اقتصاد و دارایی

پیش از این نیز گفته شد که اگر مودی به رای تایید شده در مرحله قبل اعتراض داشته باشد، ظرف ۳۰ روز می‌تواند به رای صادر شده اعتراض نماید که به هیئت سه نفره وزارت اقتصاد ارسال می‌گردد. در این هیئت، سه نفر انتخاب شده توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی شرکت دارند. اگر مودی به رای صادر شده در این مرحله نیز اعتراض داشته باشد، رای به دیوان عدالت اداری که آخرین مرحله دادرسی است ارجاع می‌گردد.

مرحله پنجم : دیوان عدالت

سیستم مربوط به دیوان عدالت اداری طبق مقررات و قوانین سیستم قضایی عمل می‌کند و عملکرد آن با سیستم امور مالیاتی تا حدی متفاوت است. در این مرحله، مودی باید یک وکیل دادگستری را اختیار گرفته و شکایت خود را از سازمان امور مالیاتی ارائه دهد. پس از صدور رای هیئت سه نفره وزارت اقتصاد، هر مودی تا سه ماه فرصت دارد شکایت خود را به دیوان عدالت اداری ارجاع دهد.

دادرسی مالیاتی

سخن آخر

در این مقاله تلاش شده است تا شما با دادرسی مالیاتی و مراحل آن آگاه شوید؛ اما در نظر داشته باشید که برای طی‌کردن گام های مختلف آن، نیازمند دانش و تجربه وسیع در زمینه امور مالیاتی و همچنین تسلط بر قوانین مالیاتی روز هستید؛ بنابراین اگر خودتان به‌عنوان مودی دارای این شرایط نیستید، بهتر است از مشاوران موسسه پارس حسابان  درخواست مشاوره و همراهی کنید تا با بهره‌گیری از علم و تجربه خود و اتخاذ گام‌های عملی لازم، شانس موفقیت‌تان در فرآیند دادرسی را بالاتر ببرید و در نهایت بتواند میزان مالیات مشخص‌شده برای شما را کاهش دهید.

شرکت حسابداری در کرج 09129153507

شرکت حسابداری در کرج 09373706567

  026-34251572

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *