آیا جرایم مالیاتی سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی شامل شما شده است؟ به طور کلی سازمان امور مالیاتی برای اطمینان داشتن از اجرا شدن قانون های جدید سامانه مودیان و لایحه تسهیل، جرایمی را برای برخی تخلفها در نظر گرفته است. در صورت انجام ندادن هریک از تکالیف اشخاص حقوقی و حقیقی بر اساس قانون و مقررات جریمههایی را خواهید داشت.
در کنار این جرایم های صورت گرفته؛ بخشنامه بخشودگی جرائم مالیاتی سامانه مودیان برای برخی تخلفها در برخی شرایط در نظر گرفته شده است.
در این مقاله مجموعه پارس حسابان به بررسی لیستی از جرایم سامانه مودیان و میزان مجازات یا جریمه هر کدام به همراه بخشودگی جرایم آن میبپردازیم لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
عدم عضویت و ثبت نام نکردن در سامانه مودیان
جریمه عدم ثبت نام و عضویت در سامانه مودیان، اولین مورد از جرایم مالیاتی سامانه مودیان مربوط به عدم ثبت نام است. افرادی که توجه به فراخوان سامانه مودیان نکرده و ثبت نام نکردهاند، موظف به پرداخت ۱۰ درصد از مجموع مبلغ فروش یا ۲ میلیون تومان به سازمان امور مالیاتی میباشند. این جریمه علاوه بر پرداخت مبلغ قید شده، منجر به محرومیت از مشوقهای قانونی نیز خواهد شد.
جریمه عدم اعلام شماره حسابهای بانکی تجاری
جریمه عدم اعلام شماره حسابهای بانکی تجاری به این شکل است:
افرادی که شماره حسابهای بانکی تجاری خود را اعلام نکنند، مشمول ۱۰% جریمه نسبت به تراکنشهای انجام شده از آن حساب بانکی خواهند بود.
احراز هویت و رصد تراکنشهای بانکی انجامشده بسیار ساده است و عدم اعلام شماره حساب میتواند باعث محرومیت از معافیتهای مالیاتی شود. از نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیک یاس فاکتور استفاده کنید و این مسئله را به آسانی و با سرعت رفع کنید.
استفاده از نرم افزار واسط ارسال صورتحساب الکترونیک، به شما امکان میدهد که به راحتی و با سرعت و دقت، صورت حساب الکترونیک خود را ارسال کنید. و از جرایم قانونی سامانه مودیان در این زمینه جلوگیری کنید.
عدم ارائه صورت حساب چاپی فروش به خریدار
در صورت عدم ارائه صورتحساب چاپی به خریدار، فروشنده یا صاحب واحد اقتصادی میتواند مشمول جریمهای شود. که معادل ۲ درصد از مبلغ صورتحساب یا ۲ میلیون تومان (هر کدام بیشتر باشد) خواهد بود.
قبل از ارائه صورتحساب، میتوانید اطلاعات مالی و پرونده مالیاتی خود را در سامانه my.tax.gov.ir بررسی کنید.
ارسال نکردن صورت حساب به صورت الکترونیکی به سامانه مودیان
واحدهای اقتصادی که از صورتحساب الکترونیکی خود پس از قیمتگذاری کالاها خودداری کنند، باید جریمهای معادل ۱۰ درصد از مجموع فروش انجامشده یا ۲ میلیون تومان (هر کدام بیشتر باشد) را پرداخت کنند.
عدم اعلام تعطیلی و گزارش فروش به سامانه مودیان
جریمه عدم اعلام تعطیلی و گزارش فروش یکی از موارد مهم در ارتکاب جرائم مالیاتی در سامانه مودیان است.
به طور خلاصه، اگر مودی تعطیلی موقت یا دائم واحد تجاری خود را در سامانه مودیان گزارش نکند، ممکن است مجرم شناخته شود. و متحمل جریمه شود. اعلام تغییرات مربوط به شغل یا محل فعالیت نیز الزامی است و در صورت عدم اطلاعرسانی، مجازاتی پیشبینی شده است. همچنین، اظهارنامه مالیاتی و ارزش افزوده به موقع ارسال شود تا جلوی هر گونه جریمهای گرفته شود.
بخشودگی جرایم مالیاتی سامانه مودیان به چه صورت است؟
بخشودگی جرایم مالیاتی سامانه مودیان به شرح زیر است:
مبلغ جریمههای ثابت که در این قانون ذکر شده، هر سال با توجه به نرخ تورم سالانه و بر اساس آخرین اعلام بانک مرکزی تعیین و اعلام خواهد.
در این بخشودگی، سازمان امور مالیاتی کشور مجاز است تا حداکثر ۵۰ درصد از جریمههای موضوع این ماده را بخشودگی نماید، مطابق با ماده ۱۹۱ قانون مالیاتهای مستقیم.
همچنین، در صورت اعمال جریمههای بندهای الف و ث، جریمه موضوع ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم اعمال نخواهد شد. در صورت اعمال جریمههای بند ب، جریمههای ذکر شده در بندهای الف و ت اعمال نمیشود. این بخشودگی ها بر اساس مقررات قانونی و تصمیم سازمان امور مالیاتی کشور اجرا میشود.
جرایم مالیاتی سامانه مودیان؛ یکی از سنگینترین جرایم مالی
جرایم مالیاتی سامانه مودیان به تفکیک نوع تخلف، از جمله سنگینترین جرایم مالی محسوب میشود. بر اساس بخشنامه سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی، افرادی که نادیده قوانین این سامانه را بگیرند، ممکن است با جریمههای سنگین مواجه شوند.
برای پیشگیری از ورود قوانین جدید سامانه مودیان به اجرا، توصیه میشود قوانین مربوطه را به طور دقیق مطالعه کنید. همچنین، با استفاده از نرم افزار حسابداری پیشرفته، میتوانید به راحتی صورتحسابهای الکترونیکی را ارسال کرده و مبالغ مالیاتی و سود فروش را محاسبه نمایید.
در انتها، اگر سوال یا ابهامی درباره ارسال کارپوشه سامانه مودیان یا جزئیات بخشنامه مربوطه دارید، خوشحال میشویم از نظرات شما در این باره مطلع شویم تا کارشناسان ما بتوانند به شما راهنمایی کنند.
سخن پایانی
در این نوشتار توضیح داده شد که مودیان مالیاتی، اعم از اشخاص حقیقی یا اشخاص حقوقی، موظف به پرداخت مالیات تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی می باشند.
عدم پرداخت به موقع مالیات ممکن است منجر به جرایم مالیاتی شود و برای مودیان تبعات مختلفی داشته باشد. اما در عین حال سازمان های مربوطه تلاش می کنند تا افرادی که به موقع مالیات خود را پرداخت می کنند را تشویق و حمایت کنند.
بنابراین، بهتر است که مودیان با آگاهی از قوانین و مقررات مالیاتی و انجام وظایف خود، از مسائل مالیاتی خود در امان بمانند.
Add a Comment