پلمپ دفاتر قانونی

پلمپ دفاتر قانونی

پلمپ دفاتر قانونی در كرج توسط شرکت حسابداری پارس حسابان ،اين افتخار را دارد كه به ياري صاحبان مشاغل و شرکت ها خدمات رسانده و برای رفع دغدغه هاي این اشخاص، امور مربوط به پلمپ دفاتر قانونی و دیگر خدمات مالیاتی و خدمات حسابداری در کرج و تهران انجام میدهد.

پلمپ دفاتر قانونی در كرج

پلمپ دفاتر قانونی در كرج و تهران، براي همه افرادي كه شركت ثبت مي کنند، بسیار حائز اهمیت می باشد. بر اساس قانون بايد براي شفاف سازي هزينه ها و در آمدها جهت پلمپ دفاتر اقدام نمايند . پلمپ دفاتر قانونی در كرج و ديگر مناطق توسط اداره ثبت شركت انجام مي شود.

در حقيقت بعد از مرحله ثبت شركت بايد دفاتر قانوني تهيه شود و تمامي امور انجام گرفته در شركت كه توسط حسابدار ، جهت آنها سند به صورت روزانه صادر ميگردد در دفاتر حسابداري آورده شود .

هر شرکت و هر شخص تاجری ، سازمان و موسسه ها که شامل قوانین مالیات باشند، باید تمامی مراودات و عملیات مالی خود را در محلی که قانون تعیین نموده است، ثبت کرده و نگهداری کنند.
دفاتر پلمپ توسط قانون برای ثبت و نگهداری مراودات مالی شرکت ها و موسسات، تعیین شده است و تمامی این اشخاص موظف هستند، پلمپ دفاتر قانونی خود را از سازمان امور مالیاتی  تحویل بگیرند.
دفاتر قانونی که با نام دیگر دفاتر تجاری نیز شناخته می شوند، برای تعیین فعالیت های مالی سالیانه تجار و شرکت‌ها بصورت اجباری در نظر گرفته می شوند.نحوه پلمپ دفاتر قانونی

تفاوت بین پلمپ دفاتر تجاری و پلمپ دفاتر قانونی؟

هیچ تفاوتی بین پلمپ دفاتر تجاری و پلمپ دفاتر قانونی وجود ندارد و در واقع هر دو این ها یک معنا دارند.

انواع دفاتر قانونی

دفاتر تجاری یا همان قانونی انواع مختلفی دارد و هر یک برای کار بخصوصی مورد استفاده قرار می گیرد.
الف- دفاتر رسمی:
۴ مدل دفاتر قانونی رسمی طبق قانون تجارت وشامل موارد ذیل است:

  • دفتر روزنامه
  • دفتر کل
  • دفتر دارایی
  • دفتر کپیه

انواع دفتر معین

1- دفتر روزنامه:

از بین تمامی دفاتر مهترین دفتر قانونی، دفتر روزنامه می باشد، که برای پلمپ با آن سر و کار داریم و هر تاجری باید هر روز تمامی بدهی، طلب ها و نیز معاملات مربوط به اسناد تجارتی شامل خرید، فروش، ضمانت و ظهرنویسی را در آن ذکر نماید.

دفتر روزنامه چیست؟

دفتر روزنامه، به عنوان یک ابزار برای نوشتن و ثبت رویدادها، فعالیت‌ها و یادداشت‌ها در طول روز، از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین ابزارهای نوشتاری است. این دفتر، معمولاً شامل صفحات خط‌خورده و خطوط نامه‌ای جهت نوشتن متون و یادداشت‌های مهم است و معمولاً در سایزها و شکل‌های مختلفی عرضه می‌شود.

در دفتر روزنامه، می‌توانید رویدادهایی مانند اتفاقات روزمره، ایده‌ها، وظایف یا هر نوع اطلاعات دیگری را که به یادداشت کردن آن‌ها در طول روز نیاز دارید، ثبت کنید. این دفتر، به شما کمک می‌کند تا از اطلاعات مهم خود در آینده به راحتی یادداشت برداری کنید و از فراموشی آن‌ها جلوگیری کنید.

همچنین می بایست کلیه واردات و صادرات تجاری و نیز مبالغی که برای مخارج شخصی خود برداشت می نماید را نیز در آن قید نماید.

انواع مختلف دفتر روزنامه

  • دفتر روزنامه عمومی:
    در  این دفتر، تمامی معاملات و عملیات های مالی شرکت‌ها و تجار به ثبت میرسند.
  • دفتر روزنامه اختصاصی:
    در این دفاتر نوع معامله، تفکیک شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

مهمترین اقدامی که بعد از ثبت شرکت انجام می شود، دریافت کد اقتصادی و پلمپ دفاتر قانونی است.

2- دفتر کل:

دفتر کل یکی دیگر از دفاتری است، که برای پلمپ دفاتر تجاری لازم  است. در این دفتر، تمام عملیات مالی که در دفتر روزنامه ثبت شده است، به آن منتقل می شود. دفتر کلبه این صورت است که با توجه به نحوه نگارش میتوانید مانده حساب و صورت های مالی را از آن بدست آورید.

دفتر کل چیست؟

دفتر کل چیست؟

دفتر کل یا دفتر اسناد و رسیدگی به امور مالی، یکی از ابزارهای حسابداری شرکت‌ها و سازمان‌ها است که برای ثبت تمامی تراکنش‌های مالی شرکت به کار می‌رود. این دفتر شامل تمامی حساب‌های مالی شرکت است و هر تراکنش مالی از جمله دریافت و پرداخت وجه، خرید و فروش کالا و خدمات، پرداخت حقوق و دستمزد و… در این دفتر ثبت می‌شود.

به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای حسابداری، دفتر کل به شرکت‌ها کمک می‌کند تا مالیات، حقوق و دستمزد، هزینه‌ها و سود و زیان را به درستی محاسبه کنند. همچنین، با تهیه گزارش‌های مالی و صورت‌های مالی، این دفتر به مدیران شرکت کمک می‌کند تا از وضعیت مالی شرکت خود آگاهی داشته باشند و برای اتخاذ تصمیمات بهتر مبتنی بر داده‌های صحیح و دقیق، بهره‌برداری کنند.

برای هر حسابی در دفتر کل به طور جداگانه یک صفحه وجود دارد و هر تاجری موظف است کلیه معامله ها را هفته ای یکبار از دفتر روزنامه استخراج کند.

۳) دفتر دارایی:

دفتر دارایی یکی از اصلی‌ترین ابزارهای حسابداری است که برای ثبت تمامی دارایی‌های شرکت به کار می‌رود. دارایی‌ها شامل هرگونه مال، دارایی، سرمایه و اموال شرکت هستند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم ارزش دارند.

در دفتر دارایی، تمامی دارایی‌های شرکت به شکل جداگانه به ثبت می‌رسند. این دفتر شامل حساب‌هایی مانند حساب نقدی، حساب بانکی، حساب سهام، حساب بدهی‌ها، حساب بازپرداخت، حساب دارایی‌های ثابت و حساب دارایی‌های متحرک است.

در دفتر دارایی، تمام تراکنش‌های مرتبط با دارایی‌های شرکت، از جمله خرید و فروش دارایی‌ها، افزایش و کاهش موجودی دارایی‌ها، اعطای وام و بدهی‌های مربوط به دارایی‌ها ثبت می‌شوند. با استفاده از اطلاعات موجود در دفتر دارایی، می‌توان به راحتی وضعیت مالی شرکت را محاسبه کرد و از آن برای تصمیم‌گیری‌های مهم درباره مدیریت دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های آتی بهره‌برداری کرد.

4- دفتر کپیه

دفتری است که هر تاجری باید کلیه مخابرات، مراسلات و همچنین کلیه صورتحساب هایی که صادر می نماید را با رعایت تاریخ در آن ثبت نماید. همچنین تاجر باید کلیه مراسلات و مخابرات و صورتحساب های وارده خود را به ترتیب تاریخ ورود آن ها مرتب کند و در لفاف مخصوصی ضبط و نگهداری نماید.
البته باید در نظر داشته باشید که از بین دفاتر قانونی ، تنها دفتر روزنامه و دفتر کل جهت اخذ پلمپ دفاتر قانونی، مورد نیاز است و دفتر کپیه نیز همانند دفتر دارایی به غیر از موارد خاص مرسوم نیستند.
ب- دفاتر غیر رسمی
دفتر معین جزء دفاتر قانونی بوده اما غیر رسمی است. این دفتر برای مجزا کردن حسابهای دفتر کل در صورت لزوم نگهداری می شود.

انواع دفتر معین:

  • دفتر معین بدهکاران
  • دفتر معین بستانکاران
  • دفتر معین اموال

کار دفاتر معین این است که گاهی نمی شود اطلاعات دقیق و جزئی حساب ها را از دفتر کل استخراج کرد، برای همین با ثبت این حسابها در دفاتر معین این کار راحتتر صورت می گیرد.

راهنمای ثبت پلمپ دفاتر

پلمپ دفاتر 1402 آنلاین

با ایجاد بستر های لازم و پلتفرم های کاربردی برای ارسال پلمپ دفاتر بصورت آنلاین، دیگر نیازی نیست مودیان مالی به اداره به صورت حضوری مراجعه کنند، تنها با ثبت درخواست از طریق سامانه پلمپ دفاتر آنلاین می‌توانید، بدون دردسر با کمک کارشناسان حقوق و مالیاتی پارس حسابان ثبت کنید.

بر اساس مطالب گفته شده، تمامی شرکت‌هایی که مالیات پرداخت می‌کنند، مور مالی و تراکنش‌های خود را در قسمت مشخصی، ثبت می کنند. در قوانین تجارت ، فرآیندی به نام پلمپ دفاتر به این منظور در نظر گرفته شده است. با انجام این خدمات ، تمامی اسناد حسابداری شرکت، پلمپ شده تا در نهایت ،دیگر امکان افزودن اطلاعات مالی وجود نداشته باشد. از مزایای مهم این امر، پیشگیری از کلاهبرداری و اطلاعات مالی اشتباه می باشد.

ضرورت پلمپ دفاتر تجاری چیست؟

قانونگذار اهمیت ویژه‌ای به دفاتر تجاری داده است و اجازه داده است که بین تاجران سندیت داشته باشند. برای جلوگیری از تقلب و وارد کردن اقلام به تاریخ‌های بعد، تشریفاتی وضع شده است که تا حد امکان تاجران نتوانند بعدها ارقامی را در دفاتر خود وارد کنند.

ماده ۱۱ قانون تجارت تعیین می‌کند که “دفترهای مذکور در ماده ۶ (دفاتر روزنامه، کل و دارایی و هر دفتری که وزارت دادگستری داشتن آن را لازم بداند) باید قبل از ثبت هرگونه موردی توسط نماینده اداره ثبت امضاء شوند. برای دفتر کپیه، امضای مزبور الزامی نیست اما اوراق آن باید مرتب باشند.

هنگام تجدید سالیانه هر دفتر، مقررات این ماده را رعایت می‌کند. هزینه امضاء برای هر صفحه با نقص آن دو ریال و به همراه مفاد ماده ۱۳۵ قانون ثبت اسناد محاسبه می‌شود”. این بنابراین، دفاتر تجاری باید قبل از هر چیز دیگری از سوی نمایندگان اداره کل ثبت مهر و پلمپ شوند.

مدارک لازم برای پلمپ دفاتر قانونی 1402

مدارک لازم برای دفاتر اشخاص مختلف حقیقی و حقوقی مختلف می باشد. به همین دلیل بر اساس این دو مسئله مدارک های هر گروه از اشخاص متفاوت می باشد.

1- اشخاص حقیقی:

  • اصل اظهارنامه پلمپ به امضا و ممهور شده
  • کپی کارت ملی متقاضی 
  • تصویر پروانه کسب
  • وکالتنامه وکیل شرکت
  • متقاضی
  • مجوز فعالیت کسب شده

2- اشخاص حقوقی:

  • اصل اظهارنامه پلمپ امضا شده
  • کپی روزنامه تاسیس
  • کپی آخرین تغییرات ثبت شده شرکت
  • شرکت در روزنامه رسمی کشور
  • عکس کارت ملی مدیرعامل شرکت
  • اصل یا تصویر وکالتنامه
  • معرفی نامه اشخاص دولتی

دفتر روزنامه چیست؟

مهلت پلمپ دفاتر

به منظور دریافت دفاتر پلمپ شده هر سال، باید پیش از شروع سال مالی جدید، یعنی در سال قبل، اقدام به درخواست این دفاتر نمایید. به عنوان مثال، برای دریافت دفاتر پلمپ شده سال 96، باید تا پایان اسفند سال 95 این اقدام را انجام دهید. البته، اگر تمام صفحات دفاتر پیش از پایان سال مالی تکمیل شوند و نیاز به دفاتر جدید پیش آید، در آن صورت می‌توانید دفاتر جدید را دریافت کنید.

زمان مناسب برای دریافت پلمپ دفاتر همواره قبل از شروع سال مالی جدید است. به این معنا که بایستی قبل از آغاز سال مالی جدید، دفاتر پلمپ شده را تهیه کنید. این برای همه شرکت‌ها حیاتی است تا از بروز مشکلات و دخالت‌های مالی جلوگیری شود.

ارسال پلمپ دفاتر 1402 تجاری به سازمان مالیات

پس از مرحله دریافت دفاتر پلمپ و تکمیل آن بایستی آن را برای بررسی به سازمان مالیاتی کشور ارسال شود. دلایل اهمیت ارسال دفاتر پلمپ به سازمان امور مالیاتی را شرح خواهیم داد:

  • بررسی اینکه از دفاتر قانونی سال گذشته استفاده نشده باشد.
  •  اطلاعات مالی شرکت ها و اشخاص به دقت مورد بررسی قرار می گیرد.
  •  بررسی اینکه فعالیت تمامی بخش‌های شرکت به صورت کامل ثبت شده باشد. 
  •  برسی اینکه دفاتر پلمپ  ناقص ی مخدوش نشده باشد.
  • اطلاعات مالی و فعالیت های سالانه به صورت کامل وارد شده باشد.

پاسخ به سوالات متداول

1- اگر دفاتر به موقع ارسال نشود چه عواقبی دارد؟

در صورتی که مهلت زمان ارائه دفاتر  تمام شده باشد و اشخاص دفاتر خود را ارسال نکرده باشند، مبلغ معینی جریمه را باید  پرداخت کنند، اما پس از آن هم شرایط درخواست پلمپ دفاتر وجود دارد.

2- برای ارسال پلمپ دفتر کل سال چند روز وقت داریم؟

طی یک سال، از 1 اسفند تا 29 همان ماه وقت دارید تمامی دفاتر خود را ارسال نمایید.

شماره تماس با شرکت حسابداری پارس حسابان

شرکت حسابداری در کرج 09129153507

شرکت حسابداری در کرج 09373706567

  026-34251626

برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *