معرفی مشاغل معاف از مالیات کارتخوان

معرفی مشاغل معاف از مالیات کارتخوان

در سال ۱۴۰۳، دولت ایران اقدام به معاف کردن برخی از کسب‌ و کار ها از پرداخت مالیات به منظور حمایت از کسب‌ و کار های کوچک و متوسط و افزایش عدالت مالیاتی کرده است. این معافیت ‌ها به ویژه برای مشاغلی که درآمد سالانه آن‌ ها کمتر از حد مشخصی است، در نظر گرفته شده است. در این مقاله، شرکت پارس حسابان به بررسی مشاغل معاف از مالیات کارتخوان می‌پردازد و مزایای این معافیت را تحلیل خواهد کرد.

مالیات دستگاه کارتخوان

سازمان امور مالیاتی به تمامی دارندگان دستگاه ‌های کارتخوان اعلام کرده است که باید در سایت دارایی ثبت ‌نام کنند. دستگاه‌ های کارتخوان به خودی خود مالیات ندارند، اما تمامی تراکنش‌ های انجام شده با آن‌ ها به عنوان درآمد برای صاحب دستگاه محسوب می‌شود و مشمول مالیات خواهد بود. تنها در صورتی می‌توان از مالیات بر دستگاه کارتخوان معاف شد که اثبات شود تراکنش ‌های انجام شده مربوط به کسب و کار نبوده‌اند. نظارت بر این موضوع بر عهده اداره دارایی است. اگر صاحبان کسب و کار، ثبت ‌نام دستگاه پوز خود در اداره دارایی را نادیده بگیرند، در نهایت با پرداخت مالیات بر درآمد، جریمه و مالیات مربوط به کارتخوان مواجه خواهند شد.

لیست مشاغل معاف از مالیات کارتخوان

کدام مشاغل معاف از مالیات کارتخوان هستند؟

معافیت برخی مشاغل از پرداخت مالیات کارتخوان، به تشویق افراد برای استفاده از روش‌ های پرداخت الکترونیک کمک می‌کند و منجر به کاهش استفاده از نقدینگی خواهد شد. مشاغل معاف از مالیات کارتخوان، معمولاً شامل مشاغل کوچک و متوسطی هستند که با توجه به سقف درآمدی مشخص، از این معافیت بهره‌مند می‌شوند. طبق اعلام بانک مرکزی، درآمد های حاصل از فروش این مشاغل به سیستم مالیاتی کشور وارد نخواهد شد.

فهرست مشاغل معاف از مالیات کارتخوان در سال 1402 به شرح زیر است:

  1. نانوایی ‌ها
  2. سوپرمارکت ‌ها
  3. داروخانه‌ ها و مراکز خدمات درمانی
  4. جایگاه ‌های سوخت اتوماتیک و دستی
  5. فروشگاه ‌های فروش و ساخت محصولات هنری
  6. حمل و نقل درون شهری و تاکسی
  7. مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان
  8. روزنامه ‌فروشی ‌ها
  9. دفتر خدمات مخابراتی
  10. موسسه ‌های خیریه
  11. فروشگاه‌ های فروش کتاب و محصولات رسانه‌ای
  12. عوارض راه و پارکینگ ‌ها
  13. وجوه دولتی و قوه قضاییه

این فهرست شامل مشاغلی است که معاف از مالیات کارتخوان شده‌اند، اما برای این مشاغل شرایط خاصی در نظر گرفته شده است. اگر درآمد آن‌ ها از سقف تعیین شده بیشتر باشد، ملزم به پرداخت مالیات خواهند بود. طبق ماده 131 قانون مالیات ‌های مستقیم، اگر درآمد ابرازی مشمول مالیات نسبت به سال گذشته افزایش یابد، ممکن است نرخ مالیات کاهش یابد، اما در صورت تغییر پله درآمد، دیگر معافیت کارتخوان اعمال نخواهد شد.

معاف از مالیات کارتخوان

هدف معافیت مالیاتی برای مشاغل با کارتخوان

اجرای این قانون به منظور حمایت دولت از کسب ‌و کار ها و مشاغل خاص طراحی شده است. هدف اصلی این اقدام، هدایت جریان نقدینگی کشور به سمت طرح‌ ها و فعالیت ‌های اقتصادی مفید و ضروری می‌باشد.

مزایای معافیت از مالیات کارتخوان

در دوره حسابداری مالیاتی، به اهمیت کاهش هزینه ‌های مالیاتی برای هر شرکت اشاره کردیم. بنابراین، اگر فردی در مشاغل معاف از مالیات کارتخوان فعالیت کند، یکی از اصلی ‌ترین مزایای آن، کاهش هزینه‌ های مالیاتی خواهد بود. ذعلاوه بر این، این نوع مشاغل مزایای دیگری نیز دارند؛ از جمله تسهیل شرایط پرداخت، راحت‌تر شدن تجارت الکترونیک و کاهش نیاز به نقدینگی.

مشاغل معاف از مالیات

نکات مهم برای مشاغل معاف از مالیات کارتخوان

نکته ۱: الزامات تسلیم اظهارنامه مالیاتی

عدم تسلیم این اظهارنامه می‌تواند منجر به مشمول شدن این مشاغل به جرایم مالیاتی گردد. بنابراین، توصیه می‌شود که این مشاغل به‌ موقع و به ‌طور دقیق نسبت به ارسال اظهارنامه خود اقدام کنند تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری شود.

نکته ۲: استفاده مقطعی از دستگاه کارتخوان

اگر شما از دستگاه کارتخوان به ‌صورت مقطعی یا غیرمستمر استفاده می‌کنید، موظف به پرداخت مالیات مربوط به کارتخوان خواهید بود. این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد تا از هرگونه عواقب مالیاتی ناخواسته پرهیز شود.

مشاغل معاف از مالیات کارتخوان

سخن پایانی

دولت ‌ها هر ساله با توجه به اهداف خود، مشاغلی را از پرداخت مالیات معاف می‌کنند. با گسترش استفاده از دستگاه ‌های کارتخوان، اصطلاحات مشاغل معاف از مالیات کارتخوان و مشاغل مشمول مالیات کارتخوان در بین مردم رایج شده است. در مقاله‌ای که توسط شرکت پارس حسابان منتشر شده، به تشریح مشاغل معاف از مالیات کارتخوان پرداخته‌ایم تا شما بتوانید با این مشاغل آشنا شوید. اگر شما نیز جزء این مشاغل هستید، می‌توانید تکالیف مالیاتی خود را بر اساس این اطلاعات انجام دهید. در پایان، اگر سوالی دارید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت راهنمایی لازم را دریافت کنید.

برچسب ها: بدون برچسب

دیدگاه ها بسته شده اند.